20 martie 2008

Din spusele prietenilor (19) - Parcarea interzisa


In urma cu o saptamana, unui prieten (sa ii spunem M) i s-a oprit masina in mijlocul unei intersectii. Nimic interesant, caci pe la noi se tot intampla d'astea mai ales daca detii o Dacia (Deizia - cum spunea un alt prieten). A incercat s-o impinga cat mai aproape de un loc de parcare, sa poata fugi in treaba lui si sa nu i se "salte" masina pt parcare neregulamentara. Intr-un sfarsit a gasit locul perfect intr-o statie de autobuz si a lasat-o acolo pt cateva zile. Cand a revazut-o dupa aceasta perioada, a avut uimirea sa descopere ca masina lui statea peste vreo 4 cabluri de telefonie/internet ce-or fi fost ele. Cativa in jurul masinii injurau stapanul acesteia, deoarece aveau nevoie sa ia acele fire de sub roti, iar M si-a luat brusc gandul de a se mai urca in masina, facandu-se mirat la randu-i de stupizenia celui ce a parcat-o acolo.
Astazi am trecut pe acolo, iar masina e nemiscata, la fel si cablurile acelea. Buna frana de mana.

19 martie 2008

Din spusele prietenilor (18) - Bunicul si coloana oficiala



Mi-a povestit V ce a patit ieri dimineata si mi s-a parut foarte amuzant. Zice-se ca l-a scos pe bunicul lui din casa si urmau sa traverseze strada sa iasa la cumparaturi. Din stanga se auzeau in departare multe si asurzatoare sirene de Politie. Ei asteptau sa traverseze, iar sirenele se apropiau din ce in ce mai mult. Din stanga vine un taximetrist care il vede pe V si pe bunicul acestuia aproape de trecerea de pietoni si opreste brusc, iar in spatele lui se pun frane puternice, o coloana oficiala cu multe masini de politie, jandarmi, limuzine cu girofare, opresc cu totii pt a-i astepta pe Vali si pe bunic sa traverseze strada pe trecerea de pietoni. Ha haaa, ce frigider plin a avut taximetristul ala. Nici V nu cred s-o fi dus mai rau/bine.

Poza, ca de obicei, e luata de Aici

18 martie 2008

Cel mai tare banc


Inca nu stiu care este acela, dar in ultima perioada tot aud bancuri bune dar nu le retin. Ce vedeti mai sus e un desen facut de mine, un desen superb (uite ca la asa ceva nu am talent :P) dupa un banc ce l-am auzit de curand. Sa nu radeti de desenul meu si sa nu ma intrebati de ce am facut asta sau de ce e in engleza. Vreau sa-i fur meseria lui Smoking Cool Cat. Cum mai aud vreun banc bun, il desenez ca sa nu-l uit, cand am timp si nu ma vede nimeni.
Uite ce mi-a inveselit ziua!

Noutati despre Summitul NATO


Haideti sa va mai spun cum fura romanul cu orice ocazie, mai ales acum cand e loc sa bagi mana nene. Cica mai multe servicii speciale de la noi, ca SRI-ul ar fi cumparat noi statii de emisie receptie, speciale pt acest eveniment, adica Summitul NATO ce va avea loc la Bucuresti - in perioada 2-4 aprilie, din cate am inteles. Culmea e ca au cumparat cu totii acelasi tip de statie, de la acelasi "vanzator", deoarece era si singurul importator si culmea, importase de foarte curand aceste instrumente si vai ce noroc a avut el. Sa nu cumva sa credeti ca e vreo "manevra" la mijloc. Intrebati fiind de ce au facut asta, ce s-a intamplat, de ce pare ceva suspect, "vinovatii" au raspuns ca era graba, ca nu mai puteau astepta, aveau un termen limita care se apropia. Totusi, stiam cu totii de acest Summit de 2 ani de zile. Probabil ca si-au amintit tarziu.

Aceste randuri le-am auzit de la V - cand le voi spune prietenilor de acest blog, ii voi multumi si lui pentru noutatile politice din fiecare zi.

17 martie 2008

Autocolant special pentru masinile "altfel"



Am intalnit atat pe net cat si in realitate tot felul de masini tunate. Ba sound-ul e puternic si clar, ba motorul are sute de cai, ba vinilurile-s superbe, autocolantul de pe masina e de prima mana. Cu totii vor ceva special, astfel incat masina lor sa fie unicat. De curand am intalnit un domn care-mi spunea ca vrea sa-si puna pe masina un autocolant special, nemaintalnit in Romania, care imita lana, un fel de material textil de pus pe masini care mai e si ieftin, dar care nu se gaseste inca la noi, dupa cum spuneam. Domnul acesta era atat de doritor sa-si colanteze masina cu altceva decat ce se vede pe strazi, incat era in stare (din spusele lui extrag cuvintele) sa-si lipeasca pe masina material de se pune pe haine prin termotrasfer (adica lipire la cald). Normal ca nu se poate asa ceva, dar cred ca ar fi mers pana la a-l lipi cu un scotch dublu adeziv.
Mare e dorinta asta de a fi altfel. Trebuie ca masina sa iasa in evidenta, sa poti fi remarcat la randu-ti, sa trezesti respect din partea barbatilor si numere de telefon din partea fetitelor. Si lupta continua.

16 martie 2008

Romanii inca fug in Spania


Cand eram tinerel stiam ca toata lumea fuge ori la furat ori sa-si ia masina din Germania. Asta stiam deoarece despre asta vorbeau cei din jurul meu. Cu timpul, romanul a vazut ca se poate munci cinstit si se castiga foarte bine in alte tari si astfel dus a fost si dus e inca. Si eu am foarte multe cunostinte plecate peste hotare si in fiecare zi aud de alti prieteni pe care nu i-am mai vazut de ani buni, ca ori muncesc prin Spani, ori s-au casatorit prin alte tari. De curand am gasit pe net cateva poze cu un prieten cu sotia si fetita lui, la botezul celei micute, in Spania, la parintii fetei, unde si locuiesc impreuna de altfel. Uau. Adica zau asa am reactionat. Ce este asa greu sa supravietuiesti in Romania? (mi-as da doua palme ca vorbesc asa, la cate datorii am) Se poate munci si aici cinstit, nene, si leafa merge daca o cauti bine inainte.
Vorbeam cu cineva de curand, care este alpinist utilitar, si-mi spunea ca nu are decat vreo 8 clase, dar castiga foarte bine catarandu-se pe blocuri. Mi-a mai spus ca inainte a colat masini si la fel, castiga foarte bine. Dar e munca fizica, nene si poate d'asta se sperie romanul. Poate.
Ce e si mai urat e faptul ca majoritatea romanilor inca fura prin Italia, Spania, Germania si sunt prinsi (foarte bine) si ne fac de kk. E si normal sa nu fim bine primiti prin alte parti. Asta este, asa am invatat cu totii, asa te educa in armata: greseste unul - toti ceilalti din grupul lor sunt trasi la raspundere.