09 mai 2008

Viorel personaj imaginar


De 1 Mai, au fost niste prieteni la mare si-mi povesteau ca s-au plimbat cam mult cu microbuzul prin Constanta. Atat de mult, incat Cristi (personajul principal al acestei povestiri) si-a facut un personaj imaginar, pe nume Viorel. Il striga prin Tramvai, prin microbuz: "Viorele, coboram, ma la prima?" Si bineinteles ca nu-i raspundea nimeni. Si toti se uitau dupa Viorel dar ia-l de unde nu-i. Si Viorel nu raspundea niciodata. In apartamentul unde erau cazati, Cristi a continuat sa discute cu Viorel, sa se joaca carti cu acesta, binteinteles fiind puin baut.

Cum a adormit Cristi, ceilalti prieteni i-au luat telefonul si au schimbat numele piubitei lui din agenda cu numele Viorel. Stiau ei ce stiau.

Cand s-a trezit Cristi dimineata, mahmur cum era, s-a uitat la telefon sa vada daca l-a sunat cineva si a vazut vreo 23 de apeluri nepreluate, toate de la Viorel. Panicăăăăă.

p.s.: Nu cunoaste nici un Viorel

Cenaclul Flacara revine


Adrian Paunescu era in mijlocul scenei si urma sa prezinte urmatorul tanar poet:

"- Va urca acum pe scena un adevarat fiu de dac. Un adevarat roman, cu dragoste pentru tara sa. Un poet desavarsit. Hai, urca, fiule. Spune-ne tu, fiule de dac, cum te cheama?
- Attila."

Nu stiu daca e chiar asa, dar l-am auzit de curand in aceasta varianta si trebuia sa apara si aici.

05 mai 2008

Intamplare amuzanta de Paste


Tot din spusele prietenilor, bineinteles, vine urmatoarea intamplare:

Imediat dupa Paste, domnul Gigi (sa-i spunem asa) urma sa se duca la serviciu cu vreo 10 oua pictate de sotia lui, sa ciocneasca impreuna cu ai lui colegi. Numai ca, in ziua de Paste, fetita lui de vreo 10 anisori (sa estimam) a spart unul din ouala frumos pictate de mama ei. Speriata ca va fi certata, a luat repede pensula si aducandu-si aminte cum facea mama ei, a pictat un ou, dar a uitat sa-l fiarba inainte (era totusi un copil - nu se putea gandi la toate).

A doua zi, la munca, tatal ei a nimerit tocmai oul pictat de fetita lui si a inceput sa ciocneasca cu toti colegii de la munca. Bineinteles ca a reusit sa-i bata pe toti cu oul magic, iar ceilalti colegi, vazand cat de rezistent si de frumos pictat este oul, au strigat toti la el cum ca ar fi de lemn. Mandru de puternicul sau ou, acesta le-a spus ca nu-i adevarat, ca e ou de gaina, pictat de frumos de soti lui.. si...

Vreti sa va demonstrez? (a intrebat domnul Gigi). Ceilalti au spus da in cor, sa-l sparga, sa vada cu totii ca nu-i de lemn. In acel moment, domnul Gigi, sub privirile tuturor colegilor, a luat oul si si l-a spart in cap... urmarea:

- oul nefiert s-a prelins pe faţa, hainele, părul domnului Gigi
- toţi colegii au avut ce povesti când au ajuns acasă la familiile lor
- fetiţa domnului Gigi a fost certata zdravăn
- soţia domnului Gigi a fost în pragul unei crize de râs