21 mai 2008

Ludwig van Beethoven in ultimul concert


Ati auzit povestea urmatoare despre ultimul concert sustinut de celebrul compozitor Ludwig van Beethoven? Dirijor fiind, pe la sfarsitul ultimei piese din acea seara, si-a pierdut brusc auzul (probabil stiati ca a surzit) dar a incercat sa nu se vada din public acest lucru si a continuat sa dirijeze orchestra fiind o melodie pe care el o scrisese si pe care bineinteles o cunostea foarte bine.

Toata lumea stia ca nu mai aude foarte bine, dar ce s-a intamplat in continuare m-a impresionat foarte. Chiar inainte sa termine de dirijat, asa surd cum era, a ridicat ochii din pamant si a vazut cum toti muzicantii aveau privirea intoarsa inspre stanga scenei, nicidecum catre el. Acolo, putin ascuns de ochii publicului, dirija orchestra un student de-al lui care a realizat la un momentdat faptul ca Beethoven si-a pierdut auzul.

Beethoven a fost întâmpinat cu cinci salve de aplauze, când, potrivit etichetei, însăşi familia imperială era salutată la intrarea în sală doar cu trei salve. Simfonia a dezlănţuit un entuziasm delirant, multă lume plângea. Beethoven, care se găsea pe scenă cu faţa la orchestră, nu percepea nimic din cele ce se petreceau în sală, unde lumea ridicată în picioare striga şi îşi agita pălăriile. Una din soliste l-a întors pe Beethoven cu faţa la public, putând astfel să-şi trăiască triumful.


Citatul de mai sus il gasiti aici

18 mai 2008

Tunning Auto de mare clasa


Un prieten al unui prieten avea o masina Dacia (in engleza Deisia) si intr-o zi, plimbandu-si prietenul, l-a intrebat daca vrea sa-i arate brelocul lui de masina. Raspunzand da, in momentul in care acestia erau in mers, masina ruland pe autostrada cu vreo 90 km/h, soferul a scos cheile din contact si i-a aratat ultimul breloc cumparat. Bineinteles ca celui de pe scaunul mortului i-a sarit inima din piept si a zis ca nu mai merge in viata lui cu acea masina.

Dallas-ul e cel mai tare film


... de fapt actorii sunt extraordinari. Am auzit de curand o poveste de cand incepuse sa ruleze serialul cel mai urmarit de romani si anume Dallas: o doamna, la prima vizionare a filmului, vazand mai multi copii, a remarcat: "Vaaai, atat de micut si stie sa vorbeasca in limba engleza!"