21 septembrie 2007

Cedric Studio


Urmatoare prima pagina il are in prim plan pe un artist american, pe numele sau Cedric Hohnstadt. Am dat de el cand cautam poza pt povestea de mai jos, cu omul peste (desenat de acesta). A lucrat pt Disney, Big Idea, Scholastic, General Mills, si Harcourt Publishing. A facut sau refacut desene importante ca Winnie the Pooh, Goofy, VeggieTales, Little Einsteins, The Jetsons si Curious George. Cine n-a auzit de nici unul din aceste personaje, inseamna ca n-a fost copil si nu cred.

Cand ii citeam paginile, mi-am adus aminte de Octavian care parca-i calca pe urme. Mai are putin. Asadar, vizionare placuta!

Mai multe detalii AICI si AICI

Focus Grup


Alta intamplare amuzanta.
Incep cu o scurta prezentare a ceea ce inseamna un focus grup: sunt adunati vreo 5-8-10 oameni de sexe, varste diferite, statut social si ocupatii diferite si li se pun anumite intrebari legate de un anumit produs, serviciu. Se face astfel un studiu de piata platit de firma X pt a afla detalii de la clienti despre ce produc ei si cum pot imbunatati produsele, serviciile respective.
Ce am auzit eu m-a amuzat enorm. Una din intrebarile intervievatorului suna cam asa, iar raspunsul a fost extraordinar, venit de la o femeie in varsta de vreo 50 de ani, cu putina scoala (promit):

- Daca ar fi sa asemanati firma X cu un om, cam cum ar arata acesta? Ce varsta are? E barbat sau femeie? Statutul lui social?
- Exact ca un peste doamna. Alunecos asa.


O asemenea replica nu mai auzisem de un car de vreme.

P.S.: Poza este luata de AICI

20 septembrie 2007

Casa cu butelie


Hahaaaaaaaa, numai la noi cred ca se poate asa ceva.

Incepem povestea auzita cu vreo doua zile in urma si pe care tocmai mi-am amintit-o: o cunostinta a cumparat cu ceva vreme in urma o casa pe o straduta mai retrasa. Casa arata foarte bine si i s-a prezentat cum ca ar avea mai toate dotarile necesare: canalizare, gaze, curent electric, interiorul "jmekerie", ce sa mai, toate cele. Acest domn a cumparat-o si a fost foarte multumit de investitia sa, mai ales ca a considerat ca a platit destul de putin pe casuta.
Toate bune si frumoase, dar vine ziua x, despre care vorbim acum. Anume, dupa aproximativ doua luni de cand acesta s-a instalat in noua casa, i s-au "oprit" gazele si foarte suparat a dat un telefon la DistriGaz sau unde o fi sunat sa reclame faptul ca nu mai are cu ce sa-si incalzeasca mancarea pt copilasi si nici nu poate sa-i spele cu apa rece. Tipul de dincolo de fir i-a spus sa astepte 5 minute dupa care a revenit si i-a spus foarte linistit ca strada pe care acesta locuieste, nu este legata la distributia de gaze. Pe scurt, "nu stiu de unde ai avut gaze pana acum". Acesta, foarte suparat ca a fost mintit la telefon de acel operator, i-l inchide in nas si, dupa un timp, tinzand parca sa il creada, a inceput sa mearga pe urmele tevilor de gaze, sa vada unde duc. Si unde credeti ca au dus?

--> in pivnita, bine ascunsa dupa niste "chestii", se gasea o mare butelie care se pare ca a rezistat vreo doua luni.

Va dati seama ce reactie o fi avut respectivul. Acum, intrebarea mea e urmatoarea: oare nu i s-a parut nimic ciudat ca timp de doua luni nu i-a venit nici o factura pt gaze?

Inselatoria prin telefon


A patit-o si o persoana apropiata mie. A primit ieri un mesaj, cica de la firma Flanco Invest, din Timisoara, care o anunta ca a castigat 3000 de euro, iar pt a intra in posesia banilor, tre' sa cumpere cartele Vodafone, de minim 80 de dolari si sa le trimita lor codurile acestora. Daca se facea aceasta cumparare pana-n ora 5, primea acesti 3000 de euro prin nu stiu ce posta electronica (aici s-au balbait). Noroc ca a verificat pe net aceste date si a gasit stirea de mai jos.

Asa ca atentie la acesti escroci, caci ma gandesc ca unii chiar le-au picat in plasa si nu cred ca vreti sa mai bagati niste bani in buzunarul unor copii molestati sexual de parinti.

Mai mulet detalii AICI

Un status pe zi (7)

Asa deci:

"Nu mai beau de unul singur ca ma simt in plus"

Din spusele prietenilor (11) - Masina de Germania


Spuneam mai devreme (sau nu), ca un prieten (zis si A pe acest blog) si-a luat masina de curand din Germania. Si cum s-a intors el in frumoasa noastra patrie, mandru si visator, tocmai ce iesea dintr-o parcare, cand, dand cu spatele, a intrat intr-o Dacia de prin 1988 cred, careia i-a cam rupt bara din fata si i-a spart un far. Asta e. Fiind grabit, i-a lasat un bilet in geam respectivului, cu nr lui de telefon, sa-l sune cand vede avarierea.
Prin oras fiind, este sunat de pustiul cu masina care ii spune ca nu se poate sa i se intample lui asa ceva si ca trebuie neaparat sa mearga la Politie, ca sa-i faca masina asiguratorul lui A. Acesta din urma a zis ca e de acord, dar i-a propus totusi sa se intalneasca, sa-i dea o suma de bani pt avariile create si sa treaca peste Politie, ca nu i-ar conveni avariatului. Acesta nu si nu, ca nu stie el ce-i convine lui si ce nu.
Si s-au intalnit (A avand in jur de 200 de kg), iar A i-a propus inca o data sa-i dea niste bani si vazand ca acesta refuza iar, mai politicos de data asta, deoarece acum il avea fata-n fata pe A, s-a enervat putin si i-a spus ceva asemanator:
"Uite cum o rezolvam, daca tu continui sa faci pe victima: mergem frumos la Politie, declaram ca te-am lovit, iar repercusiunile vor fi urmatoarele:
1 - eu imi iau amenda (de vreo aproximativ 60 lei) si vreo 3 puncte;
2 - tu te duci frumusel in Germania, pe banii tai, sa-ti faca masina asiguratorul meu, caci de acolo e firma respectiva. Ai fi stiut asta de gandeai si vedeai ca inca am numere de Germania."


Deznodamantul: A i-a dat o suma de bani pt avariile produse si s-au despartit prieteneste.

19 septembrie 2007

Un status pe zi (6)


Altul:

"Oare daca ai alt monitor, se aude muzica mai tare?"

18 septembrie 2007

Castigator "Un Nou Inceput"

Eu sunt unul din castigatorii acestui concurs. De ce? In primul rand va anunt ca nu stiu despre ce e vorba si nici nu am de gand sa ma interesez. In al doilea rand, eu am un subiect mai vechi, pe acest blog, care se numeste "Un nou inceput". In al 3-lea rand, eu sunt vizitat de din ce in ce mai multe persoane care dau search pe google "castigator un nou inceput" si pe mine ma nimeresc.
Asadar, eu castig vizitatori. Multumesc. Dar nu stiu cui!

Piscina acoperita


Am fost de curand, inainte de concediu, la vila unui prieten (sa-i zicem A) la care nu mai ajunsesem de vreun an. Pe drum, l-am intrebat ce s-a mai schimbat la vila si una din noutati a fost aceea ca tatal lui i-a acoperit piscina din curte, dar nu cum trebuia. Si m-am lamurit:
Acoperisul acesteia era ridicat cam la 1,20 m deasupra piscinei, deci, nu aveai nici o sansa sa reusesti sa sari in ea, ci doar sa te "strecori". Nu mai zic ca jocurile cu mingea sunt excluse in piscina.
Acest A are si 1,90 m, deci, ta'su i-a facut o mare bucurie. Noroc ca vine iarna.

Mini Noutati


Tocmai ii spuneam lui Octavian ieri ca, urmarindu-i blogul, am descoperit ca avem un prieten/o cunostinta comuna. Uitandu-ma printre blogurile pe care le recomand, am vazut ca nu-i singurul cu care am o (cel putin) mica "legatura", ceea ce-mi demonstreaza inca o data ca lumea nu-i mare.

Am realizat din nou ca va dura foarte multa vreme pana cand voi fi "descoperit", asadar, limita de un an pe care mi-am impus-o, mi se pare din ce in ce mai usor de atins.

In sfarsit iau concediu. Acum abia. Si voi reveni peste vreo 10 zile, timp in care nu cred sa mai ating vreun calculator.

Promit sa ma intorc cu un concurs nou, caci mie-mi place sa dau premii, si poate chiar cu noi povesti haioase din spusele lor, din tara sfanta sau orice astfel de amuzante mini-minuni.

Concediu placut mie si scrieri frumoasa voua! Toate cele bune!

p.s.: poza luata de AICI