30 iunie 2007

Din spusele prietenilor (4) - Dat in judecata


Am auzit ieri doua povesti despre niste tampiti. Nu romani.
Una din ele suna cam asa: o tipa a dat in judecata o firma producatoare de cuptoare cu microunde deoarece acestia nu au scris pe ambalaj, pe prospect, ca nu ai voie sa-ti bagi pisica la uscat in cuptor. Si a castigat procesul, iar de atunci scrie pe ambalaje ca este interzisa introducerea animalelor in cuptor. Mda...
A doua povestioara este despre un american (cred) care a dat in judecata o firma producatoare de costume de Superman, deoarece baiatul lui s-a aruncat de pe bloc intr-o tentativa esuata de a zbura. Si a castigat procesul, iar de atunci, pe prospectul acestor costume scrie "do not attempt to fly" - adica zi-i tampitului de fi-tu' ca Superman nu exista si ca nu s-au inventat inca hainele zburatoare.
Cum spunea un prieten: mare Ti-e gradina, Doamne!

29 iunie 2007

Patronii primesc ajutor de somaj

Si uite ca am auzit-o si p'asta. Un prieten si-a deschis de ceva vreme o firma, deci e mare patron. Bravo lui, dar nu despre asta vorbim acum.
Cu (si anume) cateva ore in urma, intrebandu-l despre ce mai este nou, imi spune ca e fericit ca si-a luat primul somaj. Hopaaaaa, stai asa ca nu-i asa. L-am intrebat daca nu cumva a ramas fara firma, dar mi-a spus ca nu, doar ca nu este el angajatul firmei, ci tatal lui, iar el figureaza ca unic asociat pe acte. Si cum spunea, s-a declarat somer, iar de curand a primit primul ajutor de somaj. Si iata ca poate fi si statul pacalit.
Traiasca Romania, tara Sfanta si patronii care primesc ajutor de somaj.

28 iunie 2007

Din spusele prietenilor (3) - 311



Obisnuiesc sa ajung deseori pe la vreo shaormarie in jurul orelor 3 dimineata, impreuna cu 2-3 prieteni. Intr-o seara am lipsit si am pierdut o imagine interesanta, ce urmeaza sa v-o relatez, din spusele prietenilor, bineinteles.
Stim cu totii (noi cei fara somn) ca daca ajungi pe la o ora atat de matinala la vreun fast-food, gasesti parcate tot felul de masini, tot felul de grupulete venite sa-si potoleasca pofta in toiul nesomnului. Asadar, iata ca in acea dimineata, in jurul orei 3, la una din aceste shaormarii, printre masinile "bune" parcate in fata, se regasea si masina de serviciu a unui sofer de autobuz si anume 311. Eeexact: omul venise cu autobuzul 311 de la munca, sa-si cumpere o shaorma, si-l parcase bine-merci in fata fast-food-ului, la orele 3 ale diminetii.
Intrebarea mea ar fi asta: "O fi primit si telefon de la firma?"

27 iunie 2007

Top Seriale


Sunt un destul de mare fan al serialelor. La televizor ma uit cam o data pe luna (aproximativ) la stiri, in schimb pt seriale am timp, am si DC++.
Si cum am vazut mai peste tot topuri, hai sa vi-l zic pe al meu in materie de seriale:
1. Prison Break;
2. Seinfeld;
3. Friends;
4. Lost;
5. Two And A Half Man.

Nu se poate fara seriale, nene. Mai sunt si renumitele Familia Bundy, The Simpsons, O.C., Ally Mc Beal. Eu le-am prins mai pe toate dar pe vremea lor nu eram fan. Prison Break e singurul pe care il urmaresc in timp ce ruleaza la tv si e foarte captivant. E interesant cum se duce din vorba-n vorba cate un serial si dupa o saptamana mai tot grupul din care faci parte este in acelasi timp cu ochii pe monitoare cand apare un nou episod pe net. Deocamdata revizionez episoade din Seinfeld si Friends, in asteptarea noii serii din Prison Break. Pana atunci insa, astept alte recomandari de prin vecini, poate-mi mai fac vreun loc in top.
Traiasca serialele si timpul liber

Din spusele prietenilor (2) - Sunshine

Ati vazut filmul Sunshine? Interesant, dar mult prea SF pt mine. Ei bine, povestea urmatoare este din momentul in care niste prieteni se uitau la acest film. Le vom spune A si C. La un moment dat, unul din personajele din film spune ca sunt la 55.000.000 de km distanta de Terra. In acel moment, A tresare si striga "Staaaaaai!" Se face o pauza de cateva secunde, dupa care A anunta: "Frateeee, iti dai seama ca taxiul iti ia 77.000.000 de RON pana acolo?" Dupa cateva secunde de ras exclama si C: "Dar iti dai seama cat iti ia daca pleci din Constanta?! Te rupe la buzunar"

26 iunie 2007

Telefonistele


Citim acum o discutie avuta de un prieten cu 3 firme diferite de curierat. Trebuiau transportate 300 de kg de X intr-un oras din tara, destul de indepartat de cel de unde era trimis. Urmatoarele date sunt estimative, la fel si numele firmelor.
Curiero:
- Buna ziua, as dori sa stiu care este pretul estimativ pt transportul unui colet de 300 kg pana-n orasul Y?
- In jur de 300 ron.
FanCurier:
- Buna ziua, as dori sa stiu care este pretul estimativ pt transportul unui colet de 300 kg pana-n orasul Y?
- Estimativ, cam 350 ron.

Buuuun pana aici.

Cargus:
- Buna ziua, as dori sa stiu care este pretul estimativ pt transportul unui colet de 300 kg pana-n orasul Y?
- Dar sa stiti ca este estimativ pretul.
- Eeexact.
- Cam 3100 ron.
- Stati putin, ca am impresia ca nu ati inteles. E vorba de 300 kg pana-n localitatea Y.
- Da, domnule, am inteles perfect. Oricum, pretul include TVA si este estimativ. Sa nu credeti ca este cel exact.
- Da, domnisoara, dar sunteti a 3-a firma la care apelez cu o cerere de pret estimativ, iar al dvs trece cu vreo 3000 ron peste celelalte doua.
- Domnule, intelegeti ca este estimativ. Stati sa mai calculez o data. ... Da, domnule, in jur de 3100 ron...."

Concluzie...

C.F.R. (2)


Am auzit probabil cu totii de persoane in tren care au primit bilet pe acelasi loc, sau al carui loc chiar nu exista in acel vagon. Eu sper ca ati intalnit, sa nu fiu singurul nebun. In schimb, urmatoarea intamplare nu credeam s-o aud vreodata.
Povestea acestui tanar se citeste cam asa: "Se facea ca eram pe drum de vreo jumatate de ora, inspre zona X a Romaniei. Trenul mergea linistit, pe traseul sau, insa nu recunosteam zonele de nici o culoare, desi erau multe culori in privelisti. Aud o persoana de langa mine care-i spune alteia daca nu cumva a luat-o trenul pe alt drum. Hai ca asta chiar ar fi culmea. Dar nu. Intre timp trenul se opreste si incepe s-o ia incet inapoi. Apare nasul care ii anunta pe calatori ca trenul va avea o mica intarziere, deoarece s-a gresit traseul. Si iata cum vreo jumatate de ora trenul a tot dat inapoi, ca sa poata reveni pe ruta dorita de calatori."
As fi spus ca a cam inflorit-o povestitorul, daca nu il cunosteam de ceva vreme.
Si iata ca inca mai sunt multe "d'ale Romaniei" care ma amuza, desi poate n-ar trebui.

Amintiri din calatorie (2)

Si s-a terminat si aceasta calatorie. Scurta, lipsita de aventuri, nu ca cea de prin Ardeal, dar frumusica. De povestit sunt putine. Drumul a fost linistit, dar lung, deoarece trenul a avut intarziere de jumatate de ora, iar aerul conditionat din Sageata inca nu am descoperit pe unde umbla. Prin orase nu prea am popasauit, nici nu am vizitat, dar m-am simtit bine. Cat de personal a devenit blogul meu! Frumos.
Am observat ca e mai racoare prin alte orase decat prin Bucuresti. Cred ca-s oamenii mai oameni prin alte parti. Hai sa va dau un sfat: sa nu beti apa cand mergeti cu microbuzul pe un drum de tara!
Cam atat cu plimbarile deocamdata, ca vine licenta. La munca!

24 iunie 2007

Spre alte aventuri

In curand voi pleca inspre Moldova, cum spuneam mai devreme. Probabil nu mai am timp sa mai scriu, nu mai sunt povesti de spus, nici versuri de scris. Cu siguranta voi reveni cu alte amintiri, sper mai placute decat cele din Ardeal.
Va las cu bine, pe voi cei 6 (sper macar atat deocamdata) cititori si nu uitati sa dati mass-ul acela, unei singure persoane. Poate in curand va ajunge si la mine. Sanatate

Ceasul desteptator

Am un ceas desteptator pus cel mai sus, pe perete.
Si-n fiece dimineata, cand ma trezesc, il desenez.
La sfarsit de saptamana admir foile si pastrez
Desenul care-mi seamana cel mai mult dintre toate.
Pe-acesta-l pun sub perna-n noptile de duminica.
Ma uit la el doar cand de timp imi este frica.

Apoi aleg desenul cel mai urat dintre desene
Si-l pun sus pe perete, langa ceasul cel indepartat
Voi sti ca au fost ore-n care-am plans si am oftat
Si asta ma ajuta sa zambesc devreme.

Apoi aleg desenul cel mai frumos dintre toate
Si ii dau foc, spunandu-mi ca-s mai bun, un alt glas.
Acesta n-are loc in camera mea cu ceas
Iar lipsa lui ma ajuta sa trec peste noapte

Am cel mai sus ceas desteptator.
Care pozeaza in fiece dimineata

Tunete, fulgere si desene pe trotuar

Prins de un sunet dintre stele
De mana stanga, am tipat.
Si din fiorul de sub piele
Un alb contur mi-am desenat.

L-am facut zmeu ,apoi, iar lesa
I-am colorat-o cu un fulg
Iara din zambetu-i eu sters-am
Sunetele ce se-mpung.

Tin la conturul meu alb-sange
E diferit de alti falsi ingeri
Dar e prostut, el stie doar
Ca s-a nascut din tunet, dar...