09 iulie 2007

Ce sa mai citesc?


Am zarit pe blogul acesta titlul unei carti pe care am citit-o cu ceva vreme in urma: Aglaja Veteranyi - "De ce fierbe copilul in mamaliga" si am realizat ca nu am mai citit o carte de foarte mult timp. Paradoxal, deoarece de doua luni tot rasfoiesc carti despre marketing, management etc. Citeam multisor cand eram pustan si eram indragostit de cartile lui Karl May (Winnetou, Old Shatterhand) si de cele istorice - actiunea era baza. Cele mai placute carti istorice mi s-au parut cele rusesti. Am o memorie foarte proasta si tocmai de aceea pot reciti cu placere o carte, deoarece sigur nu-mi voi aminti tot subiectul.

Mi-e dor sa mai iau o carte in mana, sa mai evadez in lumea altora, sa visez prin ochii lor, sa ma transform in erou pentru cateva clipe, sa nu mai fiu eu. Dau vina pe timp si pe faptul ca uneori am impresia ca sunt lucruri mai importante decat o carte, dar de cele mai multe ori nu este asa si cand pierd timpul liber, realizez ca "dar mai bine citeam ceva".
Gata, m-am convins: dupa licenta imi fac timp pentru o carte, dar cum eu traiesc din recomandari, va trebui sa intreb in stanga si-n sus ce mai este bun in lumea imaginatiei.

CONCURS: Ce nota iau la licenta?


Dau o bere (orice marca, daca se gaseste in Romania) celui care ghiceste nota pe care o voi lua la examenul de licenta. Berea o dau oricum, chiar daca nu ghiciti, celui care a fost cel mai aproape de adevar. Voi trimite berea chiar daca nu este din Bucuresti castigatorul. Cum nu sunteti nici prea multi cei care vizitati site-ul, spuneti totusi o nota, caci aveti foarte mari sanse sa castigati. Premiul este inspirat de aici.
Asadar, spuneti nota, berea dorita si o adresa de mail, la care sa va contactez daca sunteti norocosul castigator. Veti afla rezultatul in jurul datei de 25 iulie 2007.
Asta da pierdere de timp.

Noutati

- Azi am reusit in sfarsit sa ma inscriu la licenta. Mi-a explicat secretara cum mi-a gasit lucrarea la drept in arhiva si da, aveam 6; mi-a spus ca la practica nu mi s-a trecut nota din nu stiu ce tampenie, dar s-a rezolvat si uite asa am reusit sa ma inscriu. Greu a fost.

- Am mai pus cateva nume la blogurile de admirat. Vizionati-le. Si nu, eu nu fac schimb de linkuri cu nimeni, ci doar "promovez" ce-mi place.

- De azi ma mut cu iubita-mi si, dupa cum va spuneam, probabil voi putea scrie mai rar aici, deoarece nu vreau sa-mi descopere blogul. Nici un prieten.

- Ma duc sa mai invat sa scriu. Numai bine