20 septembrie 2007

Din spusele prietenilor (11) - Masina de Germania


Spuneam mai devreme (sau nu), ca un prieten (zis si A pe acest blog) si-a luat masina de curand din Germania. Si cum s-a intors el in frumoasa noastra patrie, mandru si visator, tocmai ce iesea dintr-o parcare, cand, dand cu spatele, a intrat intr-o Dacia de prin 1988 cred, careia i-a cam rupt bara din fata si i-a spart un far. Asta e. Fiind grabit, i-a lasat un bilet in geam respectivului, cu nr lui de telefon, sa-l sune cand vede avarierea.
Prin oras fiind, este sunat de pustiul cu masina care ii spune ca nu se poate sa i se intample lui asa ceva si ca trebuie neaparat sa mearga la Politie, ca sa-i faca masina asiguratorul lui A. Acesta din urma a zis ca e de acord, dar i-a propus totusi sa se intalneasca, sa-i dea o suma de bani pt avariile create si sa treaca peste Politie, ca nu i-ar conveni avariatului. Acesta nu si nu, ca nu stie el ce-i convine lui si ce nu.
Si s-au intalnit (A avand in jur de 200 de kg), iar A i-a propus inca o data sa-i dea niste bani si vazand ca acesta refuza iar, mai politicos de data asta, deoarece acum il avea fata-n fata pe A, s-a enervat putin si i-a spus ceva asemanator:
"Uite cum o rezolvam, daca tu continui sa faci pe victima: mergem frumos la Politie, declaram ca te-am lovit, iar repercusiunile vor fi urmatoarele:
1 - eu imi iau amenda (de vreo aproximativ 60 lei) si vreo 3 puncte;
2 - tu te duci frumusel in Germania, pe banii tai, sa-ti faca masina asiguratorul meu, caci de acolo e firma respectiva. Ai fi stiut asta de gandeai si vedeai ca inca am numere de Germania."


Deznodamantul: A i-a dat o suma de bani pt avariile produse si s-au despartit prieteneste.

Niciun comentariu: