17 iulie 2008

Angajez muncitori necalificati pe bani multi...


... ca n-au saracii bani sa bea.

Eram prin zona Baba Novac, iar vis-a-vis de unde aveam eu treaba, erau vreo 5-6 oameni muncind la un canal descoperit. Dupa o vreme, ma bate cineva pe spate, ma intorc si vad unul din acei muncitori, un domn la vreo 50 de ani, mai inchis la culoare (te bronzezi daca lucrezi la canale), mic de statura, fara majoritatea dintilor, care ma intreaba milos:
- Aveti, va rog, sa-mi dati si mie 2 lei, ca vrem si noi sa mancam si seful inca nu a venit ca ne-a pomis azi salariul si noi murim de foame... intelegeti voi.

Ma uit putin la el, intorc privirea si spre colegii lui si il intreb de unde este. Imi spune ca tocmai din Satu Mare si il mai intreb daca ii place bautura. Casca ochii la mine si imi spune aproape rastit:

- Niciodata, ca m-am dat de jurat la copilasii mei, ca vin in Bucuresti ca sa muncesc, eu nu beau niciodata in timpul muncii.. etc.

Zic bine, scot niste bani, ii dau, imi multumeste si da sa plece. Il mai intreb o data daca sigur n-o sa bea banii aia si imi jura ca-s pt paine si conserve.

Trece timpul, imi vad de treaba, iar peste jumatate de ora, reintorcandu-mi privirea catre canalul de vis-a-vis descopar ca prietenul de mai devreme dormea rezemat de un gard, cu gura cascata (uscata probabil) si cu o bere langa el. Bravo bre.

Imi pare rau ca am uitat sa-i fac o poza, dar eram prea sictirit din cauza domnului din Satu Mare care a "dat de jurat" copiilor lui.

14 iulie 2008

Yanni - World Dance

Daca inca nu ati auzit de Yanni, sunt mandru sa vi-l prezint: un compozitor modern, bun nene. Adica aveti mai jos definitia "BUN-ului" pt mine. Daca va place, mai puteti gasi si altele pe youtube, cum ar fi The Storm, RainMaker, Play Time. Dar cea de jos, World Dance, e preferata mea, cand toti instrumentistii lui danseaza cu sunetele. Foarte fain. E grec acest Yanni si am avut ocazia de curand sa vad DVD-ul cu acest concert din decembrie 2006. Merita. Auditie placuta.